OSTRAVSKÝ HOTEL CLARION SE ROZRŮSTÁ!

25. zaří 2012

Výstavba nových projektů probíhá v těchto týdnech a měsících nejen v Dolní oblasti Vítkovic, ale také například v Ostravě-Zábřehu. Největší tuzemský hotelový operátor CPI Hotels zde zahájil přestavbu Clarion Congress Hotelu Ostrava, který v severomoravské metropoli provozuje. Stavební práce započaly v dubnu a počítají především s výstavbou nového kongresového centra, kterým se konferenční kapacita rozšíří na celkových téměř 1700 osob. Součástí záměru je také modernizace pěti desítek pokojů, restaurace a gastronomického zázemí i wellness & fitness centra, které nabídne své kapacity také široké veřejnosti.

Počet pokojů zůstane stejný, stávající Clarion Congress Hotel Ostrava nabízí ubytování ve 169 pokojích včetně 27 apartmánů. Hotel nyní disponuje kongresovým sálem a 8 konferenčními místnostmi s celkovou kapacitou 670 osob. Část pokojů prošla rekonstrukcí již před několika lety z důvodu konání Světového šampionátu v ledním hokeji. Stavební práce započaly v dubnu a počítají především s výstavbou nového kongresového centra, kterým se konferenční kapacita rozšíří na celkových téměř 1700 osob. Nové variabilní sály a salónky vybavené špičkovou konferenční technikou tak více než zdvojnásobí stávající kapacitu. Velký kongresový sál doplní 4 konferenční sály a 5 jednacích salónků. Chybět nebudou ani 2 projekční plátna o velikosti 5,5 x 4 m. Součástí záměru je také modernizace pěti desítek pokojů, restaurace a gastronomického zázemí i wellness & fitness centra, které nabídne své kapacity také široké veřejnosti. „Hotel je stále otevřený a těšíme se na všechny hosty a klienty, kteří si vyberou naše služby. Modernizace části hotelu i výstavba zbrusu nového kongresového centra či wellnessu probíhá přesně podle plánu a za provozu, přesto vycházíme našim hostům maximálně vstříc, aby se jich dočasné částečné omezení nikterak nedotklo,“ řekl Radim Beneš, ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava. Investorem stavby je developerská společnost CPI Group, celkové náklady na projekt nové tváře ostravského Clarionu jsou odhadovány na 240 milionů korun. „Rekonstrukce probíhá za provozu a týká se jen části hotelu, takže služby pro hosty nejsou nijak výrazně omezeny“, potvrzuje manažer projektu z CPI Group Ing. Antonín Spáčil. Důkazem je např. Mezinárodní konference TRANSPORT 2012, která se v Clarionu uskuteční ve dnech 6.-7. listopadu 2012. Práce na výstavbě a rekonstrukci potrvají do jara 2013, kdy hotel již kompletně v nové podobě přivítá např. hosty mezinárodního mítinku Zlatá tretra Ostrava.