CLARION CONGRESS HOTEL OSTRAVA HOSTIL BLACK TIE DINNER DANCE V RÁMCI AKCE IRISH CULTURAL FESTIVAL

28. března 2012

Irský Kulturní festival letos slaví již svůj osmý ročník a jeho popularita každým rokem rapidně stoupá i mezi významnými osobnostmi. Ti se zúčastnili společenské akce Black tie Dinner v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Slavnostní VIP večer byl poděkováním pro dvě stovky pozvaných hostů z řad místních podnikatelů, zástupců irských společností působících v ČR, sponzorů, partnerů, zástupců města Ostrava a Moravskoslezského kraje, ale i přátel a příznivců Irish Cultural Festival, díky jejichž podpoře mohou pořadatelé Ostravě irskou kulturu představit. Setkání zahájil hlavní organizátor festivalu Jason Olivier Fitzgerald, poté následovala večeře, při které se podávalo typicky irské menu o pěti chodech. „Hostům jsme servírovali kousky kozího sýra balené v pistáciích s rybízovým čatní a červenou čočkou, dále mrkvový krém s rukolovým pestem. Následoval steak z hovězí svíčkové s argentinským kořením, fazolovými lusky, česnekem, slaninou a smaženými hranolkami. Sladkou tečku udělal Carolans cheese cake a irská káva,“ představil menu David Lukasz, šéfkuchař restaurace Benada. Během dalšího programu vystoupili The Mad Dogs McRea, následovala barmanské show a celou nocí se nesla irská hudba.